Årsta IP Konstgräs
2 april 2017
14:00

Referat: Vaksala SK - Östhammars SK

Precis som i matchen mot Danmark startade våra tjejer matchen riktigt bra och kunde efter halva första halvleken ha haft ledningen med både ett och två mål. Men trots ett markant spelövertag över hela banan så lyckades tjejerna inte få in bollen i mål första 45 minuterna och det stod följaktligen 0-0 i paus.
I paus var fokus att fortsätta jobba hårt och försöka behålla initiativet. Framför allt insåg vi att det var hårt jobb som skulle krävas då vi efter första halvlek endast hade en avbytare kvar på bänken efter att Lisa och Tilde D fått utgå med skador.

Vaksala ville också ha ett ord med i leken och tog över bollinnehavet i andra halvlek. Pillan som spelade stabilt hela matchen ställdes dock inte på några större prövningar i målet utan tjejerna försvarade sig med den äran.
Ca 10 min in i andra halvlek väljer vi att ta vår första straff. Straffen är bra slagen av Elin men målvakten gör en kanonräddning högt upp mot sitt vänstra kryss.

Tjejerna lät sig inte nedslås av missen utan håller spelet väl uppe och i matchminut 64´ väljer vi att ta straff nummer två. Födelsedagsbarnet gör inget misstag utan rullar in bollen bestämt i målvaktens högra hörn och det var tur att hon var så bestämd för annars hade nog målvakten tagit den med, hon var riktigt duktig på straffar.

Efter vårt ledningsmål trycker Vaksala på för kvittering vilket öppnar upp för kontringar till våra röda tjejer. Med Elina och TT på topp så kändes det halvfarligt varje gång bollen kom upp mot dem då de var klart snabbare än sina motståndare.
Det är också på kontring som matchen avgörs. Elina driver bollen mot mål och attackeras hårt av inte mindre än tre Vaksalatjejer. Trots bevakningen lyckas hon ändå få fram bollen till en helt friställd Jossan P som inte gör något misstag utan rullar in slutresultatet 2-0 till ÖSK.